Våra engagemang

Morgondagens bandystjärnor

"Morgondagens bandystjärnor" är samlingsnamnet på aktiviterna Skridskokul och Bandyfritids. I detta program investerar vi i framtiden. För barnens, för sportens, för samhällets skull. 
Morgondagens bandystjärnor genomförs i samarbete med ByggConstruct och Gävle Energi. 

Bandyfritids sker varje fredag eftermiddag under perioden januari till februari och riktar sig till samtliga fritidselever i kommunen. Sammanlagt ger vi cirka 500 skolbarn chansen att lära sig åka skridskor och prova på världens roligaste sport varje vinter. Föreningen hämtar och lämnar barnen på skolorna och lånar ut utrustning så långt lagret räcker. 
Skridskokul äger rum varje lördagmorgon med barn i åldrarna 4-10 år. 

Läs mer "Morgondagens bandystjärnor" på Gävle Energis hemsida.

Glöm aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime är en sekulär och ideell förening som arbetar mot hedersvåld. Vi vänder oss till både män och kvinnor som på ett eller annat sätt är utsatta för – eller berörda av hedersrelaterat våld.
Föreningen grundades år 2001 av Sara Mohammad, under namnet Glöm Aldrig Pela-föreningen. Föreningen bytte namn till det nuvarande Riksorganisationen GAPF – Glöm aldrig Pela och Fadime efter mordet på Fadime Sahindal året 2002. 

Läs mer på GAPFs hemsida.

#BevaraBandyn

Skutskärs IF Bandy driver kampanjen #BevaraBandyn för att ta strid mot nedläggningar av bandybanor runt om i landet.

Efter konkursen i Nora och det politiska beslutet om stoppat bidrag till bandybanan i Köping är Skutskärs IF Bandy oroliga över den senaste tidens händelser som slår hårt mot små klubbar och i synnerhet allmänhetens möjlighet till spontanidrott. Detta eftersom Skutskärs IF Bandy sedan Älvkarleby kommuns beslut om att lägga ner bandybanan 2009 har varit i samma sits som ovanstående exempel. Med ett nuvarande kommunalt ekonomiskt bidrag som endast täcker 30 % av de totala driftskostnaderna på bandybanan är bandyns framtid i Skutskär långt ifrån säkrad.

Skutskärs IF Bandy vill med denna kampanj stå upp för föreningar som blir orättvist behandlade av kommunerna. Föreningen har därför beslutat att samtliga lag i föreningen kommer att bära en cerise logga med texten "Bevara Bandyn" för att stå upp för föreningar som lider av orättvisa förhållanden i Älvkarleby kommun och runt om i övriga landet.

Visa ditt stöd du också - Använd #BevaraBandyn i sociala medier för att belysa orättvisorna. 
Foto: Mattias Boström

Kontaktuppgifter

Postadress
Box 54
81422 Skutskär

Telefon
0705578375
Epost
sifbandy.kansli@gmail.com ​​​​​​​
Föreningsnummer
25582-02

Organisationsnummer
817301-2678
Bankgiro
5572-4884