Nyheter

Ett steg närmare bandyhall - Avsiktsförklaring med Scandihall as

Skutskärs IF Bandy har skrivit en avsiktsförklaring gällande övertryckshall med leverantören Scandihall as.
Efter en lång period med upphandling i egen regi har föreningens styrelse beslutat att skriva en avsiktsförklaring med Scandihall as. Avsiktsförklaringen gäller i 2 år.

Avsiktsförklaringen innehåller dock en del villkor för att köpet ska genomföras. Bland dessa villkor finns en hållbar finansieringen som inte äventyrar föreningens primära verksamhet samt att fastighetsägaren Älvkarleby kommun godkänner uppförandet av hallen i form av beviljat bygglov.

Föreningens arenagrupp kommer omgående att påbörja arbetet med finansieringen.  

Scandihall as har tidigare levererat Karlstad Airdome. Läs mer om Karlstad Airdome här

2020-12-03
Arenagruppen

  • avsikt
  • airdome
  • ritning

Idrott till varje pris?

Frågorna kring idrottsutövning under den rådande pandemin är många, och i takt med att antalet smittade och döda drastiskt ökar spetsas frågeställningarna till ytterligare.

Under hela pandemins gång har idrottsrörelsens positiva betydelse i samhället framhållits, och många åtgärder har vidtagits för att kunna fortsätta med idrottande så långt som möjligt. Idrottandet har i mångt och mycket varit fredat från restriktioner framför allt ur ett folkhälsoperspektiv. Men i takt med en allt mer utbredd smittspridning väcks nya frågor, framför allt angående hur säkerheten inom elitidrotten ska hanteras.

Det värsta med pandemin är så klart att man kan bli allvarligt sjuk. Det är vi fler och fler som börjar komma till insikt om.

Andra farhågor som nu börjar visa sig är hur man hanterar konsekvenserna av smitta, och även rädslan för att utsätta sig för smitta genom sin idrottsutövning.
Enligt ett beslut från RF räknas bandyspelarna i elitserierna för herrar och damer som yrkesutövare. För spelarna i Skutskärs IF är inte den benämningen direkt rättvisande. Förutom våra ryska spelare har ingen av våra spelare i damlaget bandy som sin huvudsakliga sysselsättning utan har sin inkomst från andra anställningar. Vissa av spelarna studerar också.
Detta förhållande väcker en del funderingar både från spelarna själva och från föreningens styrelse.

Vad händer om spelarna börjar se risker med sitt idrottande på grund av pandemin? Vem tar moraliskt och ekonomiskt ansvar om idrottsutövaren eller någon närstående blir sjuk och orsaken visar sig bero på idrottsutövning? Hur hanterar vi spelare som av sin huvudarbetsgivare belagts med exempelvis reserestriktioner?

Spelarna vill så klart ägna sig åt att spela bandy, ingen tvekan om det. Men som individer känner de även ett ansvar gentemot sina huvudarbetsgivare som i vissa fall har satt upp regelverk för sina anställda om att man på sin fritid ska undvika att riskera att utsätta sig för smitta.
Styrelsen och sportkommittén i Skutskärs IF känner oro inför den närmaste framtiden. Vi hamnar på ett olustigt sätt i kläm mellan bandyförbundets tävlingsdirektiv och våra utövare, där fler och fler börjar känna sig oroliga inför sitt idrottande.

Idrott till varje pris? Ja, det kanske tål att tänkas på…

SKUTSKÄRS IF BANDYKLUBB
Sportkommittén och Styrelsen
​​​​​​​
2020-11-20

Foto: Mattias Boström

Andelslotteri i november

Vinnande lottnummer för november månad var lottnummer 117. Stort grattis till 15.000 kr säger vi! 

​​​​​​​2020-11-18

Förlust i premiären! 

Förlust mot Villa Lidköping i damernas seriepremiär. Under första halvleken drog Skutskär på sig flera utvisningar som gav ett utgångsläge. Halvtidsiffrorna skrevs till 0-4.  Andra halvlek tar tjejrna jobbet för varandra vilket resulterar i flera mål och en godkänd halvlek. Slutresultat 2-6 till Villa. 
Skutskär får ta med sig inställningen i andra halvlek till onsdagens match mot AIK 20:00 i Gubbängen Arena.
Stort tack till alla supportrar som tog sig till Helsingehus Arena för att stötta. Vi vill även rikta ett stort tack till alla som köpte en fiktiv biljett.

​​​​​​​2020-11-17

Äntligen seriepremiär! 


I helgen är det äntligen premiär i damernas Elitserie. Eftersom vi fortfarande saknar is hemma på IP kommer vi att arrangera damernas elitseriematch i Helsingehus Arena i Söderhamn.

300 personer får släppas in i arenan och se matchen sittande. Skutskärs IF kommer att ha personal på plats, och vi tar 100 kr i entré för vuxna, barn upp till 18 år gratis. Tänk på att hålla avstånd till övriga åskådare!

Som ni vet är det tuffa tider för idrottsrörelsen, så ni som vill köpa fiktiv biljett till matchen utan att vara på plats är välkomna att göra det. Priset på fiktiv biljett är valfritt. Använd swishnummer 123 236 06 18.

Matchen går att följa på Elitrapport eller i appen Bandygrytan.

Elitserien Damer:
Skutskär – Villa Lidköping
HelsingeHus Arena, Söderhamn
Lördag 14 november kl. 15:00

Matchsponsor: Advokatfirman Leidhammar

Foto: @mattiasbostromfotograf

​​​​​​​2020-11-13

Årsmöte

Medlemmar i Skutskärs IF Bandyklubb kallas till årsmöte på VIP-läktaren vid bandybanan söndag den 15 november kl 11.00.

VÄLKOMNA!

Styrelsen

​​​​​2020-11-05

Skutskärs IF Bandy lanserar ny hemsida! 

Varmt välkommen till vår nya hemsida. Denna satsning genomförs för att göra föreningen mer tillgänglig för er supportrar, partners och media. 

​​​​​​​Följ med oss på en jämställd resa mot nya framgångar inom dam-, herr- och ungdomsbandy! 

Hemsidan har tagits fram i samarbete med vår partner Pinevision Designstudio, Gävle.

2020-10-23