Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Bostrom

Vi står upp för ett jämlikt och jämställt idrottande

31 JAN 2020 21:19
  • Uppdaterad: 31 JAN 2020 21:19

I Skutskärs IF Bandy brinner vi för jämställdhet och jämlikhet. Två spelare som är viktiga symboler för detta är Angelica Östlund och Kevin Brown.

Angelica tror att det få förunnat att få möjlighet att ingå i en förening som arbetar aktivt med jämställdhet och arbetar för att alla ska ges samma möjligheter och förutsättningar.

Jag tycker att det är tråkigt att pengar i en större utsträckning ska avgöra vilken typ av idrott som ska prioriteras. Att inte prioritera bandyn på IP är lite samma sak som att säga att de andra idrotterna är mer viktiga. Jag anser att bandy bidrar allt mer till spontanidrott hos både barn och ungdomar.

Kevin menar också att prioritera förutsättningar för ungdomars idrottande på lika villkor är så mycket mer än endast den sportsliga prioriteringen.

Det är ett av samhällets största ansvar att möjliggöra ett sammanhang till god hälsa, kamratskap, gemenskap, samarbete och tolerans för varje ung människa. Skutskärs If Bandys värdegrund lägger en stabil grund för detta och för våra barn ska utvecklas som människor.

Föreningslivet är hjärtat och kommuners möjlighet för att prata och kommunicera med barn och unga utanför hemmet och skolans värld. Det är ett sätt för att tillsammans med föräldrar och tränare känna mål, mening och framtidstro. Bandyn i Skutskär är en viktig plattform för att investera i de ungas självkänsla och skapa möjlighet till delaktighet och förebildskap.

Ungdomsidrott är en social investering vi aldrig får sätta olika prislappar på. För ungdomsidrotten är och kommer alltid att vara en stor och viktig del av det vi i samtiden gör för att forma framtidens vuxna. Ett ansvar vi aldrig får ta för givet eller svika oavsett om barnen vill spela fotboll, hockey eller bandy.

Sportchef Kent Hockman blir rörd när han får höra Kevins och Angelicas mycket kloka ord och tillägger att vi inom Skutskärs IF Bandy värdesätter att alla ska få idrotta på samma villkor. Man är i förundran hur man tänker i det fyrkantiga tegelhuset där kommunens värdegrund och politik beslutas.

Skribent: Sportkommittén
Epost: Adressen Gömd

Partners

reab

 

miiab

thunbergs_bil

 

  francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
 gustafsbro  
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 0705578375
E-post: This is a mailto link

Se all info