Hoppa till sidans innehåll

Vinst efter makalös dramatik!

08 MAR 2020 01:04
Damerna lyckades med viss möda att ta sig ett steg närmare SM-final genom uddamålsvinst med 4-3 mot Villa Lidköping på bortaplan i den första semifinalen i går.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2020 01:04

Skutskär fick en mardrömsstart i matchen genom baklängesmål redan efter knappa 4 minuters spel då Villa gjorde 1-0 på straff. Skutskär kunde sen kvittera genom Olga Rodionova 10 minuter senare, men Villa hade ändå ledning med 2-1 i paus genom ett mål i matchminut 42. Då hade även båda lagen kostat på sig att missa varsin straff.

I den andra halvleken ökade Skutskär pressen ytterligare, men det var skralt med utdelningen. Ytterligare en missad straff (!) av Skutskär i den 65:e minuten, och Villa kunde i stället utöka ledningen till 3-1. 

Linnea Larsson knappade dock in genom att göra 3-2 i den 81:a minuten, och Skutskär började alltså närma sig. Vilma Josefsson kunde sen i grevens tid kvittera till 3-3 på ett välplacerat skott från långt håll när matchklockan pekade på 91.45 (!!) och Skutskär hade alltså tvingat fram förlängning i 2 x 10 minuter.

När blott 1,5 minut återstod av förlängningen kunde så Linnea Larsson avsluta hela tillställningen genom att göra 4-3 framspelad av Vilma Josefsson, och vips hade ett mot slutet ganska tröttkört Villa Lidköping tappat sin ledning och förlorat matchen. Hemmalaget drog bland annat på sig tre utvisningar i förlängningen vilket inte gjorde det lättare att stå emot Skutskärs starka press.

Returmöte på Skutskärs IP på fredag kväll

Semifinal nummer 2 kommer att spelas i Skutskär nu på fredag den 13 mars kl 19.00. Om Skutskär vinner även den matchen är SM-finalplatsen på Studenternas i Uppsala säkrad.

Skulle däremot Villa vinna matchen spelas en tredje och avgörande match mellan lagen söndag den 15 mars kl 17.00. Även i den matchen har Skutskär favör av hemmaplan.

Välkommen att följa dramatiken på plats!

Toppbilden: Linnea Larsson, lördagens matchhjälte.

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

Partners

reab

 

miiab

thunbergs_bil

 

  francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
 gustafsbro  
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 0705578375
E-post: This is a mailto link

Se all info