Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Bostrom

Tack för denna säsong!

24 MAR 2020 15:34
Med ett par dagars perspektiv till lördagens final, och med en hemsida som fungerar igen, vill ordföranden tacka alla för den gångna säsongen.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2020 15:34

Vårt damlag gjorde en jättebra finalmatch mot ett som vanligt favorittippat Västerås SK inför tomma läktare på Studenternas i Uppsala i lördags, men det räckte som de flesta vet inte ända fram. Besvikelsen bland spelare och ledare var så klart stor direkt efter slutsignalen, men jag kan meddela att vi alltid kommer tillbaka!

Den här "vintern" kommer att gå till historien som en av de mildaste någonsin, vilket om möjligt har gjort förutsättningarna ännu svårare för oss som en liten förening med en oskyddad utebana ute vid kusten. Ingen is förrän i mitten av november, och hela tiden därefter en kamp mot blåst, störtregn och höga temperaturer under i princip hela säsongen. En jobbig säsong både arbetsmässigt och ekonomiskt...

Jag vill ge en stor eloge till alla aktiva, ledare och även till våra vaktmästare som fått trolla en hel del för att få allt att fungera någorlunda hjälpligt. Med tanke på våra mycket knappa förutsättningar borde det egentligen inte vara möjligt för oss att kunna driva elitverksamhet och figurera i tre SM-finaler på raken.

Vi har inte dom fräschaste omklädningsrummen, dom modernaste ismaskinerna eller den häftigaste arenabelysningen. Men vi har nånting annat. Nåt som är svårt att sätta ord på, men som uppenbarligen gör att fler och fler söker sig till oss.

Det finns också en fortsatt järnvilja i klubben och den stärks hela tiden. Antalet bandysympatisörer i Skutskär ökar, och det får jag som ordförande ofta kvitto på när jag rör mig ute i samhället.

En isbana för hela bygden!

Nyttjandet av banan har varit rekordstort under denna säsong. Träningar måndag till torsdag varje vecka samt seriematcher, poolspel och allmänhetens åkning på helgerna. Den milda vintern satte käppar i hjulet för många vinteraktiviteter som krävde snö, och då blev bandybanan i Skutskär ett bra alternativ för motion och lek på skridskor för alla åldrar.

Vi har framförallt märkt en ökning av tillresta Gävlebor som i ännu högre grad än tidigare använder vår anläggning som ett utflyktsmål på helgerna. Vi som jobbar i föreningen känner stolthet över att vi kan erbjuda denna unika is till allmänheten, helt kostnadsfritt dessutom. Där har den lilla kommunen där Dalälven möter havet faktiskt något som saknas i storstan knappt 2 mil norrut...

Tack för allt stöd!

Vi hakade på VSK:s och andra föreningars idé med försäljning av s k "fiktiva biljetter" till SM-finalen. Biljetterna hade ett pris på 30 kronor styck, och utfallet blev helt fantastiskt.

När vi nu har sammanställt alltihopa visar det sig att vi lyckades sälja hela 2.231 biljetter!! STORT TACK till alla som stöttade oss på detta sätt, och tack även till alla som peppat oss på andra sätt med glada tillrop ute på byn och i sociala medier och liknande.

Även våra samarbetspartners, stora som små, förtjänar ett stort tack för all hjälp under säsongen. Ni stöttar oss inte bara ekonomiskt utan även med materiel och med maskiner som vi själva inte har möjlighet att anskaffa. Utan er skulle vi aldrig klara oss under de villkor vi har på Skutskärs IP.

Insamlingen fortsätter...

På förslag från ett antal medlemmar och till följd av rådande omständigheter har styrelsen beslutat att den insamling som drogs igång och som skulle redovisas  den 10 mars kommer att fortsätta fram till och med den 30 april. Hittills har insamlingen inbringat 199.100 kronor! Fortsätt gärna att stötta oss på olika sätt.

Än en gång TACK för denna säsong, Vi kommer tillbaka. Alltid.

 

Sören Sandström
ordförande i Skutskärs IF Bandyklubb

Toppbilden: Mattias Boströms lagfoto från SM-finalen i lördags.

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

Partners

reab

 

miiab

thunbergs_bil

 

  francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
 gustafsbro  
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 0705578375
E-post: This is a mailto link

Se all info