Hoppa till sidans innehåll

Skrotad belysning gör samhällsnytta!

24 MAJ 2019 11:19
Ett stort antal belysningsarmaturer har bytts ut i Älvkarleby kommun under senare tid. Och tro det eller ej, men detta projekt gör även nytta för bandyn i Skutskär.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2019 11:19

De gamla armaturerna skrotas och ersätts med LED-armaturer som drar mycket mindre energi. Arbetet har utförts av Söderhamns Entreprenad AB på uppdrag av Älvkarleby kommun.

Söderhamns Entreprenad belutade att skänka de gamla armaturerna till bandyklubbens skrotinsamling, och under två veckor har nu ett antal medlemmar skruvat isär varenda armatur för att separera aluminium, glas, plast och ljuskälla. Uppemot 800 kg elkabel som följde med har också sorterats och tagits om hand av klubben.

Ideellt arbete värt tiotusentals kronor

Vår skrotinsamling är den av våra kringverksamheter som tillsammans med loppisbutiken Bandyboden genererar mest intäkter. I fallet med att sortera skrotet från gatubelysningen har över 200 ideella mantimmar lagts ner.

Klubben säljer det separerade skrotet vidare till Arvid Svensson AB i Gävle, och intäkterna går till driften av bandybanan där vi varje säsong lägger cirka 400.000 kr per år av klubbens egna medel.

Så du som åker skridsko vid Allmänhetens åkning i vinter kan ju skänka en liten tanke till Lennart, Lennart, Göran, Kent och Sven-Arne och deras tålmodiga skruvande. Det är nämligen dessa entusiaster som möjliggör att bandybanan vid Älvkarleby kommuns huvudidrottsplats kan drivas.

Än en gång: STORT TACK till Söderhamns Entreprenad AB och Arvid Svensson AB för samarbetet!

 

Sören Sandström, ordförande

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

Partners

reab

 

miiab

thunbergs_bil

 

  francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
 gustafsbro  
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 0705578375
E-post: This is a mailto link

Se all info