Hoppa till sidans innehåll

Nyförvärv till dam- och herrlaget

22 APR 2020 13:58
Dam- och herrlaget förstärker representationslagen.
  • Skapad: 22 APR 2020 13:58

Skutskärs IF Bandy har den stora glädjen att presentera tre nyförvärv till föreningen. 

Till damlaget anländer Elin Almkvist från Skirö AIK och till herrlaget ansluter Niklas Gälman från Vetlanda och Jesper Hvornum från SAIK. 

Försvarstalangen Elin Almkvist har alltså valt att krita på för Gröngult.

Elin, varmt välkommen till Skutskärs IF Bandy! Berätta lite kort om dig själv och varför du valde Skutskärs IF Bandy?

Tack så mycket! Jag har spelat bandy i princip hela mitt liv och började spela i Vetlanda BK med killarna tills jag bytte till Skirö. Har spelat elitbandy här i Skirö och även spelat i F17 landslaget, nordiska mästerskapen, där jag blev utsedd till turneringens bästa back.
Jag valde skutskär för att det verkar som att ni gör en riktigt bra satsning på dambandyn. Ni har ett riktigt duktigt lag med bra spelare där jag tror jag kommer kunna utvecklas och bli en bättre bandyspelare.

Sportchef Kent Hockman säger följande om klubbens senaste nyförvärv:
Att få en spelare med Elins talang och kunnande känns otroligt bra. Hon är i våra ögon den mest talangfulla försvarsspelaren i Sverige och med ödmjukhet blir hon en stor tillgång till vårt lag. Vi är otroligt glada över att hon valt oss.

Välkommen till oss, Elin!

Elin Almkvist, närmast från Skirö AIK.    Foto: Skirö AIK

 

På herrsidan har föreningen den stora glädjen att presentera två välmeriterade tillskott i form av Niklas Gälman och Jesper Hvornum.

Kalixfostrade Gälman, som kommer att ta över ansvaret som spelande huvudtränare, kommer närmast från Vetlanda BK och Skutskärssonen Hvornum spelade senast i Sandvikens AIK.

Gälman säger följande om sin nya klubbadress: Det känns jättebra att vara klar för Skutskär. Det har varit några veckors funderande men till slut så kändes det som att alla bitar med Skutskär föll på plats och det var rätt val. Men min egna målsättning är såklart att fortsätta utvecklas ännu mer både som spelare och nu även som ledare. Det blir en ny utmaning som jag verkligen ser fram emot! Målsättningen över tid är att först och främst gå upp i allsvenskan igen och där bygga upp en stabil grund och förhoppningsvis framledes slåss om topplaceringar i allsvenskan!

Hvornum säger följande om sin hemkomst till Skutskärs IP:
Otroligt glädjande att vara hemma igen. Jag har haft kontakt med Skutskär under flera år nu och det känns verkligen helt rätt att jag fattat detta beslut nu. Att någon gång få representera moderklubben igen är en önskan jag har haft länge och jag är väldig glad och stolt över att få bära den gröngula tröjan igen.

Båda spelarna har skrivit på ett avtal som sträcker sig över de kommande tre säsongerna.

Varmt välkomna till Skutskärs IF Bandy, Jesper och Niklas!

 

Längre intervju med Niklas, Jesper och Sportchef Kent Hockman kommer under kvällen. 

Skribent: Sportkommittén
Epost: Adressen Gömd

Partners

reab

 

miiab

thunbergs_bil

 

  francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
 gustafsbro  
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 0705578375
E-post: This is a mailto link

Se all info