Hoppa till sidans innehåll

Nu blickar vi framåt!

31 MAR 2020 18:15
Övertryckshall, översyn av kylanläggningen och ispisten samt omdisponering av lokaler. Det är huvuddelarna i det jobb som föreningen nu har dragit igång.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2020 18:15

Nu har isen smält bort, och vi går våren och sommaren till mötes. Det innebär visserligen lågsäsong för bandyn, men man kan inte ligga på latsidan för det. Nu har vi chansen att kontrollera och underhålla våra olika anläggningar inför kommande säsonger.

Den gångna säsongen blev en stor prövning, framförallt vädermässigt då det oftast var plusgrader, regn och sydliga vindar. Det medförde mycket arbete med ispreparering, och de extremt milda temperaturerna i kombination med blåst gjorde att isen faktiskt höll på att försvinna för oss ett antal gånger under säsongen. Många har varit med i verksamheten länge, men ingen kan dra sig till minnes att vi haft så här svåra förutsättningar tidigare.

 

Övertryckshall

En grupp i föreningen med bland andra Keijo och Johannes Siirtola samt Kent Hockman har under en tid undersökt möjligheterna att uppföra en övertryckshall över den befintliga banan. Det skulle innebära att problemen med väder och vind skulle upphöra, och att vi skulle kunna lägga ännu mera fokus på själva bandyverksamheten. Vi har även diskuterat en plåthall eller ett plåttak, men en sån lösning skulle vi aldrig klara av kostnadsmässigt.

Gruppen som jobbat med övertryckshallen håller nu på att utvärdera ett antal alternativ från olika leverantörer. När vi bestämt oss för den tekniska lösningen kommer arbetet med finansiering omedelbart att påbörjas. En del förberedande arbeten för hallen kommer att starta redan i sommar, och hallen kommer att vara klar till säsongen 2021-2022.

 

Översyn av kylanläggning och ispist

Ett arbete med att kontrollera och optimera kylanläggningen kommer att påbörjas nu under våren. Syftet med det är att skapa bättre iskvalitet, och vi kommer även att utföra en del arbeten på grusunderlaget och kylslangarna ute i banan, då vi vid några tillfällen den gångna vintern upplevt vissa cirkulationsproblem ute i banan. Tobias Ramberg kommer att leda detta arbete tillsammans med ett antal medlemmar i föreningen.

 

Omdisposition av lokaler

Eftersom verksamheten ökat rejält de senaste åren har vi blivit trångbodda i våra lokaler. I bandyhuset har fastighetsägaren Älvkarleby kommun monterat ny ventilation till omklädningsrummen i källaren, och även övervåningen ska åtgärdas. Det behövdes verkligen, då den gamla ventilationen var underdimensionerad. Vi själva ska nu utreda hur vi bäst kan nyttja de lokaler vi har, och där pågår diskussioner om att förändra den befintliga kafeterian så att lokalen mera utformas som ett klubbrum där spelare och ledare kan umgås före och efter träningar. En sån lokal saknas i dag och kafeterian i dess nuvarande form är väl inte direkt trivsam.

Eventuellt kommer kafeteriabaracken på skogssidan att flyttas ner bredvid grillplatsen så att all försäljning kan samlas där i samband med seriematcher, poolspel, cuper och liknande. Inga beslut om förändringar är fattade än, men de diskussioner styrelsen haft pekar i den riktningen.

Det var ett litet axplock av vad som är på gång. Vi återkommer löpande med information om vad som händer, och alla som vill ge oss ett handtag i vårt arbete är så klart välkomna att hjälpa till med både stort och smått!

 

//Styrelsen

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

Partners

reab

 

miiab

thunbergs_bil

 

  francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
 gustafsbro  
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 0705578375
E-post: This is a mailto link

Se all info