Hoppa till sidans innehåll

Gälmans, Hvornums och Hockmans egna ord.

22 APR 2020 22:00
Under gårdagen briserade en mindre silly season-bomb i bandysverige när Skutskärs IF Bandy presenterade två välmeriterade spelare till föreningens herrlag. Här kan ni läsa om spelarnas och sportchefens tankar om nyheten.
  • Uppdaterad: 22 APR 2020 22:00

Niklas Gälman, varmt välkommen till Skutskär! Hur känns det att det äntligen är klart med ny klubb?

Tusen tack! Det känns oerhört bra att det har blivit klart med Skutskär. Det har varit några veckor där man har vridit och vänt på varenda sten känns det som och därför känns det extra skönt att man tagit ett beslut som känns bra och att det blev Skutskär.

Vad är tankarna kring att bli spelande huvudtränare och vad har du för förväntningar med säsongen?

Första tanken man har just nu är att det är en väldigt fin utmaning och en inspirerande uppgift som man har åtagit sig vilket känns jättebra. Sedan ligger det väldigt färskt och just nu känns det mest bra och positivt och jag kommer nog behöva en vecka innan allt riktigt har satt sig. Sedan är det viktigt för mig att poängtera att jag inte kommer att göra allt själv utan jag kommer ha fler personer vid min sida, bland annat Jesper Hvornum.

Mina förväntningar på säsongen är att vi tillsammans ska sätta en bra grund för att ta steget upp till allsvenskan. Målsättningen för mig är att ta steget upp dit och det gäller att komma så förberedda som möjligt när man väl kommer dit. Andra förväntningar som man har är också att man förhoppningsvis blir en bra ledare där man tillsammans med de andra ledarna skapar en trygghet både på och vid sidan av planen. 

Vad tänker du kring att ta steget ner i division 1?

Jag har egentligen inte alls funderat så mycket på det. För mig handlar det mycket om vad man själv gör det till. Om jag går in med en inställning som säger att det ”bara handlar om division 1” så tror jag man kan hamna lite snett. För mig handlar det mycket om att göra allt så bra som möjligt oavsett vad det heter. Jag tycker inte om att göra saker halvdant, då kan jag lika gärna strunta i det. Sedan är det klart att det kommer att bli en annorlunda upplevelse gentemot tidigare säsonger och det kanske i sig blir en annan omställning, jag tror däremot att den skillnaden är större som spelare.

Du har skrivit ett avtal som sträcker sig över tre säsonger. Vad hoppas du kunna uträtta under dessa tre säsonger?

Som jag nämnde tidigare så handlar det om att ganska snabbt komma in i det och börja lära känna gruppen och hitta sin plats litegrand. Det kommer nog att ta sin tid innan man har kommit dit. Sedan var jag inne på det tidigare och för mig handlar det om att tillsammans skapa en utveckling som är positiv för bandyn i Skutskär. Att vilja utvecklas för att ta kliv inom det sportsliga. Sedan får man utvärdera efter varje år och se hur det går och var man har hamnat.

Slutligen, vad ser du mest fram emot inför säsongen?

Helst av allt vill man att säsongen ska dra igång! Det ska bli väldigt roligt att få ta på sig den gröngula tröjan och få kliva ut och spela och förhoppningsvis vinna mycket matcher.

Niklas Gälman i Vetlandatröjan.   Foto: VetlandaPosten

 

Jesper, varmt välkommen hem till Skutskär igen! Vi har saknat dig. Hur känns det att det äntligen är officiellt med din nya klubb?

 Stort tack! Jag har som sagt känt länge att jag någon gång vill komma hem igen och jag har bara väntat på rätt tillfälle. Efter många samtal med representanter från klubben och Niklas Gälman kände jag att det var dags. Det känns som att det är något väldigt bra på gång och det vill jag verkligen vara en del av.

Vad är dina tankar kring att ta steget ner till division 1 efter flera år i Elitserien men även ryska högstaligan?

 Jag tänker inte så mycket om det. Jag vill tävla, vara med och utveckla och uppnå mål tillsammans med ett lag. Högsta vinsten i division 1 är avancemang till allsvenskan och jag hoppas så klart att vi får en bra utveckling under säsongen som ger oss chansen att ta oss tillbaka dit.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

Det är viktigt för föreningen och hela orten att Skutskärs Bandy har två lag högt upp i seriesystemet så det är väl ingen hemlighet att vi vill uppåt. Personligen vill jag bidra med kunskap och rutin både i omklädningsrummet och på isen. Förhoppningsvis kommer jag kunna bidra en del mitt skott också.

Vad hoppas du kunna bidra med i truppen?

Jag hoppas att jag har kunnat bidra till att både laget och individerna i det har utvecklats och blivit bättre. Sen hoppas jag att vi har tagit steget från div1 till allsvenskan och att vi fortsätter framåt.

Slutligen, vad ser du mest fram emot inför säsongen?

Jag ser fram emot väldigt mycket! Först och främst att få träffa laget. Sen har jag så klart saknat Blossakören och ser fram emot att få höra deras sånger igen.

 

Hvornum tillbaka i den gröngula tröjan. 

 

Sportchef Kent Hockman, vad har du att säga om hemvändande Jesper Hvornum?

Det väcker starka känslor när Jesper kommer till IP och verkligen vill spela för sin moderklubb. En "hyvens" kille som långt i från avslutat sin karriär. Tillsammans med Gälman  blir detta en kompott som kommer att bära långt. Alla ni supportrar som alltid stöttar oss , det här bandygodis, och mer kommer. Vi har höga mål och kommer att försöka nå dem med vårt herrlag.

Och vad är dina tankar kring just Gälman?

En ära för hela vår förening och ett kvitto att vi gör mycket som är rätt när en spelare som Niklas Gälman väljer oss. Niklas är en elitseriespelare som nu blir vår huvudtränare. Vi är ju fantastiskt stolta att få honom och Jesper till vår förening. Båda med långa kontrakt och nu är vårt mål högt ställda.

Avslutningsvis vill jag säga att besvikelsen i den sportsliga ledningen och laget var stor efter den korta sejouren i Allsvenskan. Vi valde dock att knyta näven i fickan och jobbar nu hårt för att komma tillbaka ännu starkare. Nästa gång vi är tillbaka så ska vi vara där för att stanna, även om vi på längre sikt har högre mål än så.

Skribent: Sportkommittén
Epost: Adressen Gömd

Partners

reab

 

miiab

thunbergs_bil

 

  francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
 gustafsbro  
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 0705578375
E-post: This is a mailto link

Se all info