Hoppa till sidans innehåll

Världsstjärnan Tatiana Gurinchik klar för Skutskär!

18 JAN 2019 11:11
En värvning av världsklass har nu anslutit till damlaget. Här ger sportchefen Kent Hockman en presentation av Tatiana Gurinchik från Rekord Irkutsk!
  • Skapad: 18 JAN 2019 11:11

Med Skutskärs IF:s damlag har vi satt en målsättning att ha en bred spelartrupp. När Emelie Timan, Linnéa Gunnarsson och Johanna Pettersson inför säsongen meddelade att de var gravida mistade vi tre elitseriespelare av högsta klass. Dessutom slutade målvakten Loiuse Andersson.

Dessa spelare har vi ersatt med Sanna Gustafsson, Emma Ahlander, Angelica Östlund, Petra Verhelä och målvakten Maria Thorén. Även Alina Zinkevitch meddelade en bit in i försäsongen att även hon blivit gravid och missar hela säsongen. Vi hamnade därmed i en situation där spelartuppen måste förstärkas ytterligare.

Svenska spelare är redan kontrakterade så blickarna riktades då mot Ryssland. Vi vill endast ha spelare som tillför truppen något, men att vi skulle lyckas övertala Tatiana Gurinchik trodde vi inte. Men med hjälp av hennes klubbkamrater i Rekord Irkutsk, Galina Mikhaylova och Olga Rodionova, lyckades vi!

Jag frågade Galina om hur bra Tatiana egentligen är, och svaret kom direkt: "Hon är världens bästa dambandyspelare!" Då kan vi säga att hon är mycket bra, svarade jag.

Tatiana kommer att representera Skutskärs IF mellan den 11 januari och den 31 mars 2019. Där ligger hennes arbetstillstånd från Migrationsverket.

Tatiana har 1 VM-guld och 8 VM-silver, hon har vunnit 4 World Cup-titlar med sitt klubblag Rekord Irkutsk och hon har varit given i det ryska landslaget under 15 år.Tatiana gjorde sin första träning under torsdagen och kommer att spela mot AIK på lördag. Att hon ska göra underverk redan nu kräver vi inte utan vårt mål är att det kommer senare under säsongen.

Vi hoppas nu att vi slipper fler skador i vår trupp. Sofie Josefsson har en skada i handleden och Angelica Östlund och Emma Ahlander dras med hjärnskakningar.

Övriga icke nämnda spelare i vår trupp är naturligtvis lika värdefulla och alla gör en fantastisk insats med sitt kunnande, sin kamratskap och träningsvilja. Vi ska också nämna alla våra ledare kring laget som alltid finns på plats.

Thony Lindquist som tränare har på  ett bra sätt kommit in i damlagets verksamhet och fortsätter tills Johanna Pettersson ser sig som aktuell att fortsätta. Thony kommer att följa damlaget hela säsongen i någon roll även när Johanna kommer tillbaka.

Som avslutning vill jag säga:
Vi ser fram emot den fortsatta säsongen med AIK närmast (i morgon, lördag) och hoppas att publiken fortsätter att stödja oss. Publiksiffrorna på våra hemmamatcher är fantastiska och tjejerna känner ett oerhört stort stöd från er!

Vi fortsätter vår satsning, och säsongen 2019-2020 arbetar vi med redan nu!

 

Med bandyhälsningar

Kent Hockman, sportchef

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

Partners

reab

miiab

thunbergs_bil

 

francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 02670486
E-post: This is a mailto link

Se all info