Hoppa till sidans innehåll

Skutskärsborna hyllade sina guldhjältar!

21 MAR 2018 06:31
Älvkarleby kommun arrangerade på tisdagen ett storslaget guldfirande för våra svenska mästare i dambandy. Enligt polisen fanns uppemot 1.500 personer på plats på varuhuset Willys parkering trots ganska bitande kyla.
  • Skapad: 21 MAR 2018 06:31

Publiken värmdes upp av Micke Finell med musikanter innan det var dags för guldhjältarna att göra entré. Programmet leddes av Bengt Söderhäll, iklädd bandyutrustning av årsmodell ca 1970!

Spelarna presenterades av tränaren Johanna Pettersson och sportchefen Kent Hockman, och stämningen var på topp. Publiken hurrade 59 gånger (!) eftersom det senaste guldet ju bärgades 1959, för 59 år sedan!

Skutskärsbor i alla åldrar ställde upp i stora skaror för att hylla mästarna, och klubben uppvaktades av flera av sina samarbetspartners, och många av ortens föreningar hade skickat blommor. Även landshövdingen i Uppsala, Göran Enander, hade skickat en hälsning där han tackade för den fina insatsen i lördagens final.

Hemlin och Åkerlind
I vimlet fanns även två mästare från 1959, Kjell Hemlin och Boive Åkerlind.

Kommunstyrelsens ordförande Marie Larsson tackade föreningen för ett bra genomfört arbete och överräckte en check på 100.000 kronor, och kommundirektören Anna-Karin Karlsson delade ut blommor till lagets spelare och ledare. Vår samarbetspartner sedan bildandet av föreningen 1915, Stora Enso, överlämnade en check på 10.000 kronor.

Kommunens check
Johanna Pettersson och Sören Sandström med kommunens check. Foto: Mattias Boström

Vår samarbetspartner Larsas Sport skickade en hälsning och kommer nästa säsong att sponsra ungdomsverksamheten med utrustning till ett värde av 10.000 kronor. Coop Extra i Skutskär skänkte ett presentkort på 2.000 kronor till tjejerna, och det lokala politiska partiet Kommunens Väl uppvaktade med en penninggåva på 2.018 kronor.

Blommorna och checkarna finns nu att beskåda i Bandybodens skyltfönster på Centralgatan 14 i Skutskär, och i butiken kan man också hämta Arbetarbladets guldlöpsedel så länge lagret räcker.

Vi tackar Älvkarleby kommun med Bert-Ola Dahlgren och Jessica Lindegren i spetsen för ett trevligt firande av våra guldtjejer!

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

reab

miiab

thunbergs_bil

 

 

francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 026-70486
E-post: This is a mailto link

Se all info