Hoppa till sidans innehåll

Nu ska det avgöras!

06 FEB 2019 08:08
Sent på lördag eftermiddag vet vi vilken placering damlaget får i Elitserien. Upplägget är raffinerat och du kan själv vara med på IP och se hur det slutar!
  • Uppdaterad: 06 FEB 2019 08:08

Damerna vann den uppskjutna matchen mot Söråker i går kväll med 8-1 och det innebär att vi knaprade in 7 mål på AIK:s försprång vad det gäller målskillnad. För AIK återstår endast 1 match (borta mot Skirö) medan vi själva har 2 matcher kvar, Skirö på torsdagskvällen och Villa Lidköping på lördagen. Båda matcherna spelas på Skutskärs IP.

AIK har i nuläget 51 plusmål och Skutskär har 48. Om vi leker med tanken att vi vinner hemma mot Skirö står vi alltså på samma poäng som AIK efter torsdagens match. Då kommer kampen om andraplatsen i serien att avgöras på lördag när vi möter Villa Lidköping och AIK möter Skirö. Raffinerat!

Leker vi med tanken ännu mer så har vi faktiskt chans på seriesegern också. Det kan inträffa om ovanstående teorier slår in och om Västerås förlorar i sin sista match mot SAIK som också spelas kl 15 på lördag. Vi själva måste dock knapra in ytterligare några plusmål på VSK som i nuläget har 9 mål bättre än Skutskär. Placeringen i serien är viktig, då 1:an och 2:an inte behöver spela några kvartsfinaler utan hoppar direkt in i semifinal. Vi kommer hur som helst inte att komma sämre än 3:a i serien, då Villa Lidköping inte ens teoretiskt kan gå ikapp.

Slutspelet börjar med kvartsfinaler preliminärt onsdag 13 februari och lördag 16 februari, detaljerna kring detta återkommer vi till längre fram. Komplett info om upplägget finns på bandyförbundets hemsida.

Serietabell och allt annat inför helgen finns här: https://elitrapport.se/

Visa nu ditt stöd för tjejerna och gå och titta på de återstående seriematcherna på torsdag och lördag! Det är nu det gäller!!

Även herrlaget spelar match på lördag, direkt efter damernas match mot Villa Lidköping möter man Vox Bandy. Avslag kl 17:30, så stanna gärna kvar och se hur det går där också!

VÄLKOMNA TILL SKUTSKÄRS IP!

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

Partners

reab

miiab

thunbergs_bil

 

francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 02670486
E-post: This is a mailto link

Se all info