Hoppa till sidans innehåll

Möte med Älvkarleby kommun

11 APR 2018 15:42
Efter kommunalrådet Marie Larssons uttalande i P4 Gävleborg angående översyn av kommunens framtida samarbetsformer med klubben har jag fått en del frågor om hur läget är.
  • Skapad: 11 APR 2018 15:42

Som många redan känner till har Älvkarleby kommun efter damlagets SM-guld beslutat att se över formerna för ekonomiskt stöd till föreningar som bedriver elitverksamhet. I motsats till många andra kommuner i Sverige har Älvkarleby ingen policy för hur man ska hantera elitklubbar som kan marknadsföra kommunens varumärke genom att synas i tv, tidningar och i andra medier.

I tisdags träffade jag och sportchefen Kent Hockman representanter för den politiska ledningen i Älvkarleby. Deltagande politiker var kommunstyrelsens ordförande Marie Larsson (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande Magnus Grönberg (S) och Bo Janzon (M). Även kultur- och fritidschefen Jessica Lindegren deltog.

Från bandyklubbens sida inledde vi med att tacka för kommunens uppvaktning med blommor och 100.000 kronor, och för det storslagna firandet som kommunen anordnade på Willysparkeringen. Mycket uppskattat av alla!

Kommunens representanter framhöll att det arbete klubben gjort är imponerande, men antydde även att man blivit tagen på sängen av damlagets SM-guld och att detta är en ny situation för kommunen.

Som en bakgrund från bandyklubbens sida fortsatte vi med att berätta om kostnaderna för våra arbeten på Skutskärs IP sedan den gamla kylanläggningen skrotades. Klubben har bland annat investerat i en ny ispist och nytt kylmaskineri, rustat omklädningsrum och anpassat två slitna garage för våra rolbor. Klubben har investerat i totalt ca 6,9 miljoner kronor i anläggningen under denna period, samtidigt som vi även haft driftkostnader för bandybanan på uppemot 800.000 kronor per säsong. Kommunens årliga bidrag på 250.000 kronor täcker alltså i storleksordningen drygt 30 procent av driftkostnaderna.

Vi redogjorde även för vår bandyverksamhet där vi den gångna vintern har haft tre seniorlag i seriespel (damlag, herrlag och utvecklingslag) samt tre flicklag och ett pojklag i olika nivåer.

Med anledning av att vårt damlag avancerade till Elitserien (vilket stått klart sen i februari 2017) kommer Älvkarleby kommun nu att inleda arbetet med att ta fram en sponsringspolicy för elitidrott. Policyn kommer att vara klar tidigast hösten 2018.

Så mycket längre kom vi väl egentligen inte, utan nu får vi vänta på att kommunen kallar till ett uppföljningsmöte. 

Sören Sandström, ordförande

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

reab

miiab

thunbergs_bil

 

 

francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 026-70486
E-post: This is a mailto link

Se all info