Hoppa till sidans innehåll

Klart med rysk landslagsstjärna

2017-08-16 14:02
Den ryska världsmästarinnan Galina Mikailova har skrivit på för Skutskärs IF. Galina är 28 år gammal och hade kontrakt med NT Bandy som ju häromdagen meddelade avhopp från Elitserien.
  • Uppdaterad: 2017-08-16 14:02

Galina har spelat 7 VM-turneringar och har 1 VM-guld. Hon har även varit förbundskapten för det ryska F17-landslaget. Förra säsongen spelade hon i det ryska laget Record från Irkutsk, som ju vann World Cup för damer 2016.

- Övergången gick väldigt snabbt, och vi är glada att vi hittade en lösning för Galina säger sportchefen Kent Hockman. Hon ville spela i Sverige den här vintern och Skutskär var hennes förstaval efter NT:s avhopp, och hon är verkligen en allroundspelare av allra högsta klass som går att använda var som helst i laget, fortsätter Kent.

- Galina ansluter till laget tillsammans med Olga Rodionova efter Women Wold Cup som spelas i Göteborg i slutet av oktober, berättar Kent. Nu känns vår spelartrupp verkligen komplett och efter ett hårt arbete tycker jag att vi kan se kommande säsong med tillförsikt. Intresset både bland Skutskärsborna och övriga bandysverige är mycket stort och vi hoppas så klart på goda publiksiffror. Vi kommer att garantera bandy i världsklass på Skutskärs IP, intygar Kent Hockman.

Damlagets tränare, Johanna Pettersson, är så klart också nöjd med nyförvärvet:

- Det är oerhört smickrande att Galina hörde av sig till oss när det stod klart att NT Bandy inte skulle få ihop något lag till vintern. Vi har visserligen redan en stor trupp, men när en världsstjärna är intresserad av att ansluta till oss så tar vi givetvis chansen att knyta henne till oss. Hon kommer att tillföra ytterligare en dimension både på och utanför isen, säger Johanna.

Skutskärs IF hälsar Galina välkommen till klubben!

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

reab

miiab

thunbergs_bil

 

 

francks
  
   
 coopextra-avlang  handelsbanken
   
 cafe_furiren  skytts_blommor
   gunnars_buss
 larsas  
 brynasmekano  
 bryntesoptik   
 
svenskakyrkan IRT
 
   swedhandling
 turisten_logga  
MM
  pappers
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 026-70486
E-post: This is a mailto link

Se all info