Hoppa till sidans innehåll

Inför torsdagens semifinal

07 MAR 2018 09:14
Nu börjar semifinalen mot Västerås närma sig, och en plats i SM-finalen i Uppsala den 17 mars ligger i potten. Intresset för torsdagens match på IP verkar stort och vi hoppas att Skutskärsborna kommer och ger tjejerna sitt stöd från läktarplats!
  • Uppdaterad: 07 MAR 2018 10:30

Senast det spelades en slutspelsmatch i bandy på Skutskärs IP var 1964. Upplägget var lite annorlunda då, och herrlaget deltog i en slutspelsserie tillsammans med Örebro och Västerås SK. Herrarna gick vidare till final mot Broberg, men där tog det roliga slut efter en omspelsmatch i Uppsala.

Om man ser till lagidrott på orten så är alltså damernas semifinal på torsdag en stor händelse. Se därför till att vara på plats på IP, heja fram tjejerna och bli en del av den nya historia som skrivs! Matchsponsor är Stora Enso Skutskärs Bruk, vars förste platschef direktör Robert Strand faktiskt var den som bildade Skutskärs IF 1915.

Våra motståndare Västerås SK kom tvåa i Elitserien och har tillsammans med seriesegrarna och regerande mästarna Kareby stått över kvartsfinalspelet och går därmed direkt in i semifinalerna. På den andra semifinalhalvan får Kareby möta AIK.

VSK brukar kallas "Mesta mästarna" med tanke på det stora antalet SM-guld, men det är herrlaget som hittills stått för alla dessa SM-tecken, hela 20 stycken. VSK:s damer har figurerat i 1 SM-final och det var förra året då man förlorade mot Kareby IS med 3-1.

Skutskär har alltså hemmaplan i första matchen och returmötet spelas i ABB Syd Arena i Västerås nu på lördag kl 17.00. En eventuell tredje och avgörande match spelas söndag den 11 mars kl 17.00, även den i Västerås. VSK får fördel av hemmaplan i den avgörande matchen på grund av bättre placering än Skutskär i grundserien.

Supporterresa till Västerås lördag 10 mars

Föreningens två minibussar kommer att användas för att skjutsa intresserade supportrar till Västerås. Intresseanmälan görs via SMS till Sören Sandström på tel. 070-557 83 75.

VÄLKOMNA TILL SEMIFINALDRAMATIKEN. NU GÄLLER DET!

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

Partners

reab

miiab

thunbergs_bil

 

francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 02670486
E-post: This is a mailto link

Se all info