Hoppa till sidans innehåll

Herrarnas premiär börjar närma sig!

2017-11-02 14:41
På söndag är det premiär för herrlaget i Divison 1 Nedre Norrland. Här ger lagkapten Johannes Siirtola en liten uppdatering om läget inför vintern...
  • Uppdaterad: 2017-11-02 15:08

”Världens längsta försäsong” är passerad och nu på söndag drar säsongen 2017/18 äntligen igång på riktigt. Det har hittills varit en försäsong med mycket barmarksträning och betydligt mindre träningar på is. Men trots det är det i helgen dags att prestera på högsta nivå. För oss bandyklubbar utan hallar är detta alltid en otroligt klurig ekvation att finna svaret på. Finns det någon lösning?

Svaret kanske finns i vår ”nya trupp”? En ny trupp med massor av nya spelare samt en ny tränare med en helt otrolig kompetens och rutin. Att vi kommer vara med i toppen av tabellen är jag övertygad om, men räcker det till en serieseger? Ja, vi återkommer till det.

Vad hände tidigt i våras...?

Först kan vi ta en titt på förra säsongen och se vad som hänt sedan dess.

Säsongen 2016/17 slutade med en förstaplats i serien, med det talangfulla Snoddas flåsande i nacken. Vi gjorde en jämn säsong med flera bra matcher och bara en riktigt dålig egentligen, mot just Snoddas på Sävstaås. Seriesegern gav oss en plats i det Allsvenska kvalet och där ställdes vi mot Allsvenska Gustavsberg samt div.1-kollegorna GT76 och Selånger. Det gick sådär, kan man väl säga... Så nog om det! Det kvalet har vi redan glömt.

Spelare ut - spelare in

Förra säsongen hade vi flera bärande spelare i truppen fördelade på lagets olika lagdelar. Marcus Wedin och Jonas Brändholm skötte mycket på mittbanan medan Johan Sand och Niklas Stjärnlöf styrde upp i bakplan. Längst upp hade vi Johannes Häggström som öste in poäng. De fyra förstnämnda har lämnat oss inför denna säsong och har såklart lämnat flera tomrum som vi måste fylla.

Häggström, eller ”Finten” som han också kallas (se bilden), samt en stor del av truppen som representerade oss under fjolårssäsongen har vi fått behålla och det känns ju så klart väldigt bra. Detta har gett oss en bra grund att stå på inför denna säsong. Men det har också blivit många nya namn in, vilket också har resulterat i att vi fått en intern konkurrenssituation som vi saknat under flera säsonger.

Thony - huvudtränare med gedigen rutin

Som de flesta redan vet så har Skutskärs egna Thony Lindqvist tagit över som herrlagets huvudtränare. Med Thony vid rodret finns ett pedagogiskt ledarskap och en klar bild av hur vi ska spela bandy. Något som är extremt viktigt att kunna falla tillbaka på i tider när det blåser oväder ute på banan. Med sig som assisterande har han Martin Sander. Martin är en person som är mycket omtyckt i föreningen och som även kommer att bära huvudansvaret för klubbens nystartade Div. 2-lag. Även min far, Keijo Siirtola, är ny in i ledarstaben. Denna gång som lagledare. På materialsidan återfinner vi Jens Mattsson, Hasse Johannesson och Micke Strand.

Utöver Thony finns också två nya spelare som har rutin från de högre
divisionerna i seriesystemet. Ljusdalsbördige Andreas Ljus samt Grängesbergs
store son, Abbe Bodin. Här har vi två spelare som hittills bidragit stort både på och utanför isen. Dessa två kommer att vara väldigt viktiga för oss i vinter.

Många nytillskott från Söderfors

Men det är inte bara Andreas och Abbe som kommit till klubben sedan förra säsongen. Som flera redan vet så har våra norduppländska ”rivaler” Söderfors GoIF tvingats lägga sin verksamheten åt sidan ett tag. Det har gjort att vi i Skutskär fått ta ett större ansvar för bandyn i norduppland, och vår styrelse deklarerade omedelbart att vi så klart välkomnar alla spelare som vill fortsätta med världens vackraste sport.  

Från Söderfors har vi i skrivande stund skrivit över inte mindre än 7 st spelare och som en följd av detta har vi nu också kunnat starta upp ett lag i Div. 2. Det är något som på sikt kommer att vara utvecklande för klubben i och med att varje spelare får mer matchtid samtidigt som yngre förmågor kan slussas in i A-laget.  Vi säger varmt välkomna till Emil och Jens Sundbom, Michael Daleving, Johannes Mattsson, Simon Lilla, Fredrik Ekvall och Andreas Thyselius från grannklubben. Dessutom har vi två egna "återvändare: Simon Strand och Jocke Hietikko (f d Lindström). Information om samtliga spelare i truppen kommer att presenteras på hemsidan under de kommande veckorna.

Hur kommer det att gå...?

Under försäsongen har vi spelat 6 matcher mot motståndare med olika kvaliteter och kompetenser. Min personliga åsikt är att vi behöver mer tid för att kunna prestera på vår högsta nivå.

Så för att summera detta: Hur kommer vår nya trupp att stå sig i året upplaga av Div.1 Södra Norrland? Jag tror som sagt att vi kommer vara med i toppen av serien tillsammans med premiärmotståndarna Rättvik samt Snoddas. Där jag tror att Rättvik, med sina fantastiska förutsättningar och ekonomiska muskler, kommer att dra det längsta strået. Jag tror också att det kommer att vara två olika Skutskärslag i början och slutet på denna säsong. Kan vi hålla ihop det i början av serien och spela jämna matcher mot de övriga toppkonkurrenterna så kommer vi också att tampas om en förstaplats i seriens slutfas. Men vägen till toppen är lång och jag hoppas, och tror, att alla är redo för denna ”stigning”. Första etappen börjar som sagt nu på söndag, avslag kl 14.00 i Rättvik!

Vi ses på IP i vinter!

Johannes Siirtola
Lagkapten

 

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

reab

miiab

thunbergs_bil

 

 

francks
  
   
 coopextra-avlang  handelsbanken
   
 cafe_furiren  skytts_blommor
   gunnars_buss
 larsas  
 brynasmekano  
 bryntesoptik   
 
svenskakyrkan IRT
 
   swedhandling
 turisten_logga  
MM
  pappers
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 026-70486
E-post: This is a mailto link

Se all info