Hoppa till sidans innehåll

Guldstjärna till Tierps kommun!

2018-10-08 17:46
Klubbens ordförande Sören Sandström reflekterar över Tierps kommuns beslut om miljoninvestering i den konstfrusna bandybanan på Bruksvallen i Söderfors.
  • Uppdaterad: 2018-10-08 17:46

I Upsala Nya Tidning kan man läsa att Tierps kommun kommer att investera cirka 1,6 miljoner kronor för att på nytt få den konstfrusna bandybanan på Bruksvallen i Söderfors i dugligt skick. Enligt UNT har arbetet med kylmaskineriet redan påbörjats, vilket innebär att Söderfors GoIF redan i vinter kan bedriva sin verksamhet under bra och värdiga former.

Det är mycket glädjande att se att Tierps kommun insett betydelsen av den konstfrusna banan och att man genom sin investering hjälper till att ta ansvar för bandysporten i Norduppland.

En konstfrusen bana är inte bara betydelsefull för den lokala bandyklubben, utan även för ortens barn, ungdomar och vuxna som gillar skridskoåkning utan att idrotta i organiserad form. Den stora isytan inbjuder till lek och motionsåkning, och bandyisen blir ofta en samlingspunkt i samhället vintertid.

Med de förutsättningar som nu kommer att finnas i Söderfors kommer verksamheten i klubben sannolikt att öka rejält, vilket också skapar större möjligheter för matchutbyte med övriga klubbar i närområdet.

Sedan bandybanan på Skutskärs IP på nytt blev konstfrusen för fem år sedan har verksamheten i vår förening gjort stora steg framåt. Förra säsongen fanns cirka 120 aktiva, och framförallt har flickorna upptäckt att bandy är en utmärkt lagidrott på vintern. Damlagets SM-guld har så klart också bidragit till det ökade intresset, bättre förebilder kan man ju inte ha!

Till skillnad från Tierps kommun valde dock Älvkarleby kommun, trots förslag om samarbeten i olika form, att ställa sig utanför projektet med ny kylanläggning och rörmatta på Skutskärs IP, som i stället helt fick bekostas av bandyklubben.

Skutskärs IF gratulerar Söderfors GoIF till de förutsättningar man kommer att få i vinter, och vi lyfter på hatten för Tierps kommun för den insats man gör för bandysporten i de norra delarna av länet.

 

Sören Sandström
ordförande i Skutskärs IF Bandyklubb

 

Toppbilden: Vid senaste mötet på Bruksvallen mellan Skutskärs herrar och Söderfors, trettondagsafton 2017, behövdes ingen konstkyla då temperaturen sjönk till minus 20 grader…

Länk till artikel i UNT:
http://www.unt.se/nyheter/tierp/konstisen-ar-tillbaka-i-soderfors-5096401.aspx

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

reab

miiab

thunbergs_bil

 

 

francks
  
   
 coopextra-avlang  handelsbanken
   
 cafe_furiren  skytts_blommor
   gunnars_buss
 larsas  
 brynasmekano  
 bryntesoptik   
 
svenskakyrkan IRT
 
   swedhandling
 turisten_logga  
MM
  pappers
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 026-70486
E-post: This is a mailto link

Se all info