Hoppa till sidans innehåll

Full pott för både herr och dam!

10 FEB 2018 19:39
Det blev full pott för både herrar och damer i lördagens matcher. Hemma på IP slog herrarna Liljans SK med 8-4, och i Gästrikederbyt senare på dagen slog damerna SAIK i Göransson Arena med hela 9-0. Vilken bandylördag!!
  • Uppdaterad: 10 FEB 2018 19:53

Herrlagets match mot Liljan startade redan klockan 12 för att undvika kollision med damernas elitseriematch mot SAIK. Skutskär tog tidigt initiativet och ledde med 4-0 efter knappt en halvtimmes spel. Halvtidsresultatet 7-1 speglade matchbilden väl, och Skutskär hade bra utdelning på sina chanser.

Häggis

Johannes "Finten" Häggström, 3 mål i dag! Foto: Larsgöran Svensson

Liljan fick dock lite kontakt i andra halvlek, och när 20 minuter återstod var ställningen 7-4. Hemmalaget svajade lite, men Simon Lillas hörnmål till 8-4 med kvarten kvar punkterade matchen. Bra jobbat av killarna i perfekt bandyväder på IP, och hemmalagets målgörare var Johannes Häggström (3), Alexander Carlsson (2), Andreas Ljus, Simon Lilla och Johannes Siirtola.

Damerna nollade SAIK i derbyt!

Senare på eftermiddagen var det dags för Gästrikederby i damernas elitserie i Göransson Arena. SAIK hade revansch att utkräva efter förlusten med 8-4 på Skutskärs IP tidigare i vinter, men i dag hade man inte mycket att sätta emot Skutskärs lagmaskin. Förutom 2 hörnor förmådde inte SAIK prestera några hetare målchanser någon gång under matchen, och Skutskär vann enkelt med 9-0 efter 5-0 i paus. Skutskär var bättre än SAIK i alla positioner, och nu ser vi fram emot hur långt de gröngula kan nå i kampen om SM! Nära 100 åskådare såg matchen, och särskilt kul att så många Skutskärsbor fanns på plats.

En särskilt lyckad dag hade Johanna Pettersson med hela 5 mål. Övriga målgörare var Olga Rodionova (3) och Linnéa Gunnarsson.

Två matcher återstår nu i damernas elitserie, båda hemma på IP: Skutskär- AIK lördag den 17 februari kl 15.00 och Skutskär-Villa Lidköping lördag den 24 februari kl 13.00. Därefter väntar ett spännande SM-slutspel, men det får vi återkomma till längre fram.

Poolspel för flickor

I morgon, söndag den 11 februari, arrangerar vi poolspel för flickor på IP kl 12-15. Deltagande lag är Skutskär, Uppsala BoIS, Spånga/Bromsten och Hammarby. Välkommen att se våra framtida stjärnor i aktion på isen!

Toppbilden: 9 gånger fick SAIK-målvakten kapitulera i derbyt. Foto: Larsgöran Svensson

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

reab

miiab

thunbergs_bil

 

 

francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 026-70486
E-post: This is a mailto link

Se all info