Hoppa till sidans innehåll

Dam: Elitseriepremiären avklarad

2017-11-26 11:54
Så var då hemmapremiären i Elitserien för damer avklarad. 236 åskådare fick se en härlig och fartfylld bandymatch där Kareby till slut segrade med 4-2. Herrlaget spelade samtidigt borta mot Liljan och vann med 7-2.
  • Uppdaterad: 2017-11-26 12:00

Damerna gjorde entré på isen eskorterade av flickor från ungdomsverksamheten, och allt inleddes med ett tal av Nils Simonsson, som man väl får betrakta som något av en nestor inom flick- och dambandyn i vårt område. Ingen landshövding, borgmästare eller liknande kunde ha passat bättre som invigningstalare!

Matchen blev fartfylld och spännande från början till slut, och hela tillställningen blev en fin manifestation för dambandyn. Gästerna, regerande svenska mästarna Kareby, fick inte en särskilt lätt resa mot nykomlingen Skutskär men vann alltså matchen med 4-2 efter 1-1 i paus. Galina Mikhaylova stod för hemmalagets båda mål.

En tuff men bra genomförd hemmapremiär av tjejerna, och nästa match bjuder också på tufft motstånd när Västerås SK kommer på besök: Lördag 9/12 kl 15:00.

Sagt om matchen...

"Skutskärs IF är det bästa och roligaste som hänt svensk bandy på damsidan på mycket länge"

"Det dröjde bara några minuter innan jag glömde bort att det var de regerande svenska mästarna man mötte"

"Jag vet inte om man har fabriksvisslor på Stora Enso längre – men jag tyckte absolut att jag hörde såna som signalerade för Galinas fullträff"

Stisse Åberg, sportkrönikör

 

"Men samtidigt är det ju en jämn match som vi faktiskt rentav kan vinna. Så därför känns det väl ändå lite surt"

Joanna Pettersson, spelande tränare

Foton: Larsgöran Svensson

Herrarna vann övertygande mot Liljan

Men det var inte bara damlaget som var i farten. I division 1 vann herrarna samtidigt sin match på bortaplan i Karlsbyheden mot Liljans SK.

Efter en mindre bra första halvlek och ledning med 1-0 i halvtid så var det ett helt annat Skutskär som kom ut på planen i andra halvlek. Slutresultatet skrevs till 7-2 och målskyttar var Johannes Häggström (3), Alexander Norberg, Fredrik Ekwall, Johannes Siirtola och Martin Mattsson.

Nu har herrlaget ett kortare uppehåll och spelar därför nästa match hemma mot Broberg U onsdag den 6 december kl 19:30 (observera klockslaget).

Utvecklingslaget spelar i dag, söndag 26/11

Vill man se ännu mera bandy på Skutskärs IP så kan man vara på plats kl 16:00 i dag (söndag 26/11) då vårt utvecklingslag gör hemmapremiär mot IFK Rättvik U.

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

reab

miiab

thunbergs_bil

 

 

francks
  
   
 coopextra-avlang  handelsbanken
   
 cafe_furiren  skytts_blommor
   gunnars_buss
 larsas  
 brynasmekano  
 bryntesoptik   
 
svenskakyrkan IRT
 
   swedhandling
 turisten_logga  
MM
  pappers
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 026-70486
E-post: This is a mailto link

Se all info