Hoppa till sidans innehåll

Äntligen seriepremiär!

17 NOV 2018 05:35
I helgen startar äntligen säsongen. Här presenterar vi lite tankar från sportchefen och våra tränare.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2018 05:35

I dag lördag gör våra seniorlag sina första seriematcher för säsongen. Herrarna möter Vox Bandy uppe i Edsbyn och damerna spelar mot Skirö i Vetlanda. Båda matcherna startar kl 15.00 och kan så klart följas på Elitrapport.se.

Kent Hockman, Sportchef:

Nu stundar en ny säsong för våra tappra lag.
En försäsong med ett pusslande med istider.
Våra lag är förberedda efter de förutsättningar som finns.
Trots detta ser vi en mycket gynnsam säsong framför oss.
Skutskärs IF står för mod, framtid och framgång.
Våra spelare är beundransvärda i sin acceptans av försäsongerna som inte liknar många lag som vi konkurrerar med.
Trots detta är jag övertygad att lagmoral, envishet och kunnande kommer att ge oss en ny fantastisk säsong.
Nu laddar vi det vi är bäst på dvs att ge "järnet" på isen och stå upp för de gröna färgerna.
 
Kent Hockman, sportchef

Johanna Pettersson, Tränare för damlaget:

Nu är det äntligen dags för seriepremiär. En premiär är alltid något extra. Vi har jobbat för denna dagen i 7 månader så den är mer än välkommen just nu.

Vi har hunnit smälta förra säsongen som var något alldeles extra. Prestationer och framgångar kommer inte av sig självt utan det är något man kontinuerligt måste jobba hårt för samtidigt som man ibland även behöver en gnutta tur. Men tur är något som jag är övertygad att man ofta samlar ihop till i slutändan. Med det vill jag säga att det även nu ligger ett otroligt hårt förarbete bakom oss för att vi ska kunna nå så långt som möjligt även i år.

Den resa och saga som vi skapade tillsammans de två föregående säsongerna är något som vi i och kring laget alltid kommer att bära med oss men nu börjar ett nytt kapitel. Ett kapitel där vi vill vara ett starkt och etablerat elitserielag som i många säsonger framöver vill vara med och slåss i toppen av dambandysverige. Man kan inte tro att vi ska överträffa det vi redan åstadkommit för hur ska man kunna toppa det om man ser det så? Nej, nu handlar det om att skapa ett lag där varje individ hela tiden vill och får chansen att utvecklas som spelare samt att vi hittar ett spelsätt som gynnar oss som grupp och underhåller publiken. Vi hoppas även i år att publiken sluter upp på våra matcher för det betyder så oerhört mycket för oss!

I dagsläget har det milda vädret gjort att vi inte har kunnat förbereda oss så som man önskar med träningar på stor is så både vi i laget och alla runt omkring oss får ha tålamod. Vi behöver mer tid till taktiska och tekniska moment som är så oerhört viktiga i dagens bandy. De delarna sitter inte när man inte kunnat träna på det tillräckligt mycket men lugn, det kommer. Vi får stegra bitvis under säsongen.

Vi har fått en del nya spelare som ska in i laget och i vårat tänk. Det har sett bra ut under försäsongen så idag ser jag fram emot att se hur mina spelare tar sig an denna seriepremiär. Vi har förberett oss så mycket vi kan efter våra förutsättningar så nu är det bara att gå ut och njuta av att det äntligen är igång igen!

På återseende, Johanna Pettersson

Thony Lindquist, Tränare för herrlaget:

Då stundar säsongen 2018/19 med nya möjligheter. Herrlaget har varit igång sedan april månad. Vissa av passen har vi samkört med damerna. Ett kul initiativ! Ambitionen har varit stor att ta ytterligare kliv prestationsmässigt.

 

Efter ett sommaruppehåll med egen träning har vi varit igång sedan början av augusti.

 

Sedan september har vi också varit på is, oftast i Skutskärs Ishall, men också ett antal gånger i Göransson Arena.

 

I spelet och i träningsmatcherna har vi byggt vidare från förra säsongen. Nya spelare som tillkommit är Andreas Wilsson, Selånger, Niklas Stjärnlöf, Falun, och Anton Lindberg från AIK. Dessa tre kommer att höja lagets kvalité ytterligare.

 

Vår ambition är hög, vi vill "kriga" i toppen av tabellen och utveckla vårt spel ännu mer.

 

Vi ses på Skutskärs IP!

 

Bandyhälsningar från Thony Lindquist

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

reab

miiab

thunbergs_bil

 

francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 02670486
E-post: This is a mailto link

Se all info