Hoppa till sidans innehåll

Älvboda Friskola startar bandyklass!

24 AUG 2018 13:40
Intresset för ungdomsbandy i Skutskär har ökat markant under senare tid. Nu hakar Älvboda Friskola på trenden och startar upp en bandyklass för tjejer redan kommande läsår!
  • Skapad: 24 AUG 2018 13:40

Älvboda Friskola och Skutskärs IF har under sommaren fört diskussioner om ett samarbete kring flickbandy. Flera av skolans elever är redan med i föreningens verksamhet, och nu kommer alltså bandy även att formellt finnas på skolans schema.

Johan Sennerfeldt är rektor på Älvboda Friskola och skriver så här i skolans avsiktsförklaring:

"Skutskär klingar pappersmassa och bandy. Den första bandymatchen i vårt brukssamhälle spelades 1919, och sedan dess har det röda nystanet legat varmt om hjärtat för de flesta av oss. Första SM-guldet bärgade SK Tirfing 1930, och Skutskärs IF:s herrlag tog ytterligare två SM-guld 1944 och 1959. Sedan dess har det varit knapert med framgångarna fram till i vintras 2018 då klubbens damlag tog hem SM-bucklan. En hårt arbetande förening hade åter fått guldglans!

Damlagets framgångar har smittat av sig till bygdens ungdomar. Framförallt har flickors intresse för bandy ökat, ett intresse vi verkligen märkt av här på Älvboda Friskola. Vi vill medverka till att detta bandyintresse utvecklas och bibehålls och därför startar vi redan till detta läsår 2018-2019 en bandyklass för våra flickor från årskurs 5 och uppåt."

Skutskär har Sveriges bästa förebilder på damsidan

Skutskärs IF:s ordförande Sören Sandström välkomnar Älvboda Friskolas initiativ:

-Fantastiskt roligt, och ytterligare ett kvitto på att klubbens satsning på damer och flickor ligger i tiden. I Älvkarleby kommun finns ett behov av lagidrott för tjejer även under vinterhalvåret, och där fyller bandyn verkligen en funktion. Flick- och dambandyn går ju dessutom framåt i hela landet, och bättre förebilder än våra svenska mästarinnor går ju inte att få, säger Sören Sandström.

Till vintern har Skutskärs IF för avsikt att starta ett flicklag i 11-mannabandy, något som är en direkt följd av det stora intresset från alla nybörjartjejer. De yngre flickorna kommer så klart att fortsätta spela 7-manna i olika nivåer även under kommande säsong.

-Skutskärs IF strävar mot lika satsning på båda könen, och nästa steg blir att även få pojkarna med på tåget. Vi kommer därför att anordna ett par prova på-tillfällen för både killar och tjejer under hösten, och där kommer vi att starta helt förutsättningslöst med barn redan från 5-6 års ålder, avslutar Sören Sandström.

Toppbilden: Skutskärstjejer vid Poolspel på Zinkensdamms IP i Stockholm.

Skribent: Sören Sandström
Epost: This is a mailto link

reab

miiab

thunbergs_bil

 

francks
 
   
handelsbanken
cafe_furiren skytts_blommor
   
larsas
 brynasmekano  
   
 
svenskakyrkan IRT
 
swedhandling
   
 MM  
   
   
   
   

 

besöksräknare
räknare

räknare startad 2014-12-30

Postadress:
Skutskärs IF Bandyklubb - Bandy
Box 54
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 02670486
E-post: This is a mailto link

Se all info